ГлавнаяРегистрацияВход ООО Брикетмал
Вторник, 14.05.2024, 13:09
Форма входа
Меню сайта

Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзья сайта

Главная » 2009 » Январь » 28
Восени та взимку організмові особливо бракує сил, настрій відсутній, дається взнаки імунодефіцит. Як цьому зарадити? Виявляється, регулярні візити до сауни оберігають від інфекцій і застуди, регулюють циркуляцію крові, очищують шкіру, покращують настрій.

Останнім часом більшою популярністю почала користуватись фінська сауна, хоча насправді від російської парної лазні вона майже нічим не відрізняється. І в лазні, і в сауні отримують пару, поливаючи розпечені на вогні камені, користуються віниками у процесі лазневої процедури. Сауна – рідна сестра російської парної лазні (до речі, «сауна» у перекладі з фінської й означає «лазня»).

Медики наголошують на тому, що людина повинна піддаватись впливові якомога більш нагрітого повітря. Сухе повітря, яке має менші теплопровідність і теплоємність, дозволяє піднімати ... Читать дальше »

Просмотров: 1560 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

У даній статті підсумовується стан сучасних знань про взаємодію між лісами і водою у водозбірних екосистемах. Стаття узагальнює основні питання, за якими точились дискусії між лісовими гідрологами, експертами з водних ресурсів і урядовцями, що ухвалюють політичні рішення, протягом періоду, що минув після прийняття декларації в Шизі, третього Всесвітнього водного форуму і Міжнародного року прісної води.

Ян Гальдер,
професор Центру наукових досліджень в сфері землекористування і водних ресурсів, Університет Ньюкасл, Великобританія

Томас Хофер,
спеціаліст лісового господарства (збереження лісів та гідрологія) Департаменту лісового господарства FAO, Рим, Італія

Сібіль Вермонт,
спеціаліст в сфері науки Федерального офісу навколишнього природного середовища, Берн, Швейцарія

Патріціо Варен,
соціальний науковий консультант, Департаменту ... Читать дальше »

Просмотров: 2609 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (1)

Вперше в Росії проведено круглий стіл, присвячений використанню в дерев'яному домобудівництві деревини, що має міжнародний сертифікат FSC (Лісової піклувальної ради).

 

Круглий стіл пройшов у рамках виставки «Дерев'яне домобудівництво» 14 листопада.  На зустрічі обговорювалися останні тенденції в галузі «зеленого» домобудівництва, говорилося про особливості закупівлі і переробки сертифікованої деревини, представлена докладна інформація про екологічні аспекти діяльності компанії «НЛК Домобудівництво» – одного з ведучих вітчизняних виробників, а тако ... Читать дальше »

Просмотров: 1190 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

Просмотров: 1190 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

Німецькі вчені вважають, що новий матеріал під назвою рідке дерево незабаром зможе витіснити пластмасові вироби з повсякденного життя. Інформує «Освітній портал»

Не дивлячись на те, що пластик грає важливу роль в сучасному світі, він має ряд негативних властивостей. Продукти, що використовуються зараз, як правило, не розкладаються і містять шкідливі для здоров'я речовини, здатні провокувати розвиток раку.

Крім того, виробництво пластика вимагає використання нафтопродуктів, запаси яких небезмежні. Новий матеріал позбавлений цих недоліків, говорять вчені. Фахівці інституту Фраунгофера (Німеччина) виготовили його з лігніну, що отримується з деревини, з використанням рослинних волокон. Arboform, або рідке дерево, можна змішувати з іншими матеріалами для отримання міцних нетоксичних продуктів.

"Наші колеги змішали лігнін з рослинними волокнами, з цієї маси ми отримали пластикові гранули, які можна розплавляти", ... Читать дальше »
Просмотров: 1071 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (2)

За останні тридцять років глобальне потепління і, як наслідок, засуха привели до двократного збільшення швидкості втрати лісового покриву на заході США.

За словами вчених, така швидка загибель лісів може привести до ефекту доміно і зробити сильний вплив на природу і кліматичні умови регіону.

Середня температура в лісах західних штатів за останні тридцять років підвищилася більш ніж на 0,5 градуса за Цельсієм, що привело до зменшення сніжного покриву, збільшення тривалості літньої засухи і зростання популяції комах, включаючи шкідливих короїдів.

Протягом десяти останніх років ці комахи знищили близько 1,4 млн. гектарів скручених широкохвойних сосен (Pinus contorta var. latifolia) на північному заході штату Колорадо, повідомляє Геологічна служба США в журналі Science.

Крім того, вищі температури сприяють зростанню захворюваності дерев.

http://president.org.ua
Просмотров: 869 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

Спеціальними підрозділами Мінприроди з 16.01.2009 по 22.01.2009 року перевірено 1368 суб'єктів господарської діяльності. Складено 1335 протоколів про адміністративні правопорушення. Сума штрафів і позовів складає 772 тис 5 гривень. Порушено 1 кримінальну справу. За фактами виявлених порушень зупинено (тимчасово) виробничу діяльність 35 суб'єктів (підприємств) господарської діяльності.
На державному кордоні зафіксовано 5 випадків затримання вантажу у 4 пунктах пропуску через державний кордон України.

Діяльність Держекоінспекції:
Проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства Трипільською сільською радою Обухівського району Київської області у частині надання (вилучення) земельних ділянок. Робочою групою перевірялись рішення прийняті Трипільською сільською радою (далі – сільська рада) щодо надання, вилучення та погодження на складання проекту землевідведення земельних ділянок фізичним та юридичним особам за 2007 - 2008 роки. Під час перевірки виявлено н ... Читать дальше »
Просмотров: 1493 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)

Черкащина оголошує нові об’єкти природно-заповідного фонду

У січні 2009 року з метою розширення екологічної мережі заповідних територій, створення умов для охорони та відтворення рідкісних видів рослин та тварин, рослинних угрупувань, цінних природних ландшафтів Держуправлінням підготовлено проект рішення обласної ради, а рішенням Черкаської обласної ради від 23.01.2009 затверджено 7 нових територій та об’єктів, що мають особливе природоохоронне та естетичне значення і підлягають охороні (гідрологічний заказник “Мокрокалигірський”, гідрологічний заказник “Єрківський”, ландшафтний заказник “Рогозинські острови”, гідрологічна пам'ятка природи “Березіль“, ботанічна пам'ятка природи “Артанія“, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва “Юність”, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва “Сквер Обласної ради”), що дасть змогу збільшити площу заповідних територій на 679,005 га.

Оголошення нових об’єктів природно-запові ... Читать дальше »
Просмотров: 1006 | Добавил: briketmal | Дата: 28.01.2009 | Комментарии (0)


 
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz