ГлавнаяРегистрацияВход ООО Брикетмал
Среда, 15.05.2024, 10:21
Форма входа
Меню сайта

Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзья сайта

Главная » 2009 » Январь » 28 » В Росії з'явиться правильний ліс для "зеленого" домобудівництва
В Росії з'явиться правильний ліс для "зеленого" домобудівництва
13:25

Вперше в Росії проведено круглий стіл, присвячений використанню в дерев'яному домобудівництві деревини, що має міжнародний сертифікат FSC (Лісової піклувальної ради).

 

Круглий стіл пройшов у рамках виставки «Дерев'яне домобудівництво» 14 листопада.  На зустрічі обговорювалися останні тенденції в галузі «зеленого» домобудівництва, говорилося про особливості закупівлі і переробки сертифікованої деревини, представлена докладна інформація про екологічні аспекти діяльності компанії «НЛК Домобудівництво» – одного з ведучих вітчизняних виробників, а також готовий до сертифікації дерев'яний будинок виробництва «НЛК Домобудівництво».

 

Якісне дерев'яне домобудівництво завжди зв'язане з якісною деревиною і якісним будівництвом. «Однак в останні роки все більшу актуальність здобуває фактор екології житла, — говорить Олена Куликова, керівник Лісової програми WWF Росії.  — Незважаючи на загальну кризу, на Заході йде буквально бум так званого «зеленого домобудівництва» (Green Building). Споживачі бажають жити в будинку, вільного від хімічного забруднення, що зберігає тепло, побудованого з деревини легального походження.

 

Вимоги зеленого домобудівництва досить жорсткі і мають на увазі, що всі матеріали, використані при будівництві, мають відоме походження і мають сертифікат відповідності гігієнічним і екологічним нормам.

 

Основою дерев'яного будинку є деревина. Однак чи завжди вона легально заготовлена? Чи завжди вона заготовлена без заподіяння збитку природі і навколишньому середовищу? За даними Федерального агентства лісового господарства, до чверті деревини, що заготовлюється в країні, має сумнівне, незаконне походження. Варто пам'ятати, що в лісі живуть різноманітні тварини і птахи, багато хто з яких занесені в Червону книгу. Ліс дотепер є головним, а найчастіше і єдиним джерелом існування для деяких поселень, і для ряду малих і корінних народів. Як визначити, хто заготовив ліс для вашого житла – легальний лісокористувач або «чорний лісоруб»?

 

Існує засіб відрізнити легальну і нелегальну продукцію. Це сертифікація по системі FSC.

 

У завершення круглого столу трьома сторонами був підписаний Меморандум, що позначає загальні напрямки спільної діяльності, що стосуються экологізації домобудівництва.

http://www.wwf.ru/



Просмотров: 1191 | Добавил: briketmal | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

 
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz