ГлавнаяРегистрацияВход ООО Брикетмал
Четверг, 16.05.2024, 03:10
Форма входа
Меню сайта

Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзья сайта

Главная » 2009 » Январь » 28 » Звіт Державної екологічної інспекції з 16 по 22 січня 2009 року
Звіт Державної екологічної інспекції з 16 по 22 січня 2009 року
13:20
Спеціальними підрозділами Мінприроди з 16.01.2009 по 22.01.2009 року перевірено 1368 суб'єктів господарської діяльності. Складено 1335 протоколів про адміністративні правопорушення. Сума штрафів і позовів складає 772 тис 5 гривень. Порушено 1 кримінальну справу. За фактами виявлених порушень зупинено (тимчасово) виробничу діяльність 35 суб'єктів (підприємств) господарської діяльності.
На державному кордоні зафіксовано 5 випадків затримання вантажу у 4 пунктах пропуску через державний кордон України.

Діяльність Держекоінспекції:
Проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства Трипільською сільською радою Обухівського району Київської області у частині надання (вилучення) земельних ділянок. Робочою групою перевірялись рішення прийняті Трипільською сільською радою (далі – сільська рада) щодо надання, вилучення та погодження на складання проекту землевідведення земельних ділянок фізичним та юридичним особам за 2007 - 2008 роки. Під час перевірки виявлено наступні порушення: 
- генеральний план населеного пункту не відповідає сучасному стану забудови та не може вирішувати питання комплексної забудови населеного пункту, а тому підлягає коригуванню або нової розробки; 
- у рішеннях сільської ради щодо надання земельних ділянок фізичним та юридичним особам не зазначається за рахунок якої категорії земель надаються земельні ділянки;
- сільська рада приймає значну кількість рішень щодо надання дозволу громадянам на використання земельних ділянок для різних цілей без вимоги оформлення документів на право використання зазначених земельних ділянок; 
- також виявлено, що зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється без проектів, як того вимагає Постанова Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 502 "Про затвердження Порядку зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб"; 
- прибережні захисні смуги на території села не розроблені і не винесені в натуру та інші порушення. 
Проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства ДП ”Київський автомобільний завод”, за результатами якої посадову особу притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу на суму 136 грн за порушення правил експлуатації установок очистки газу.
Проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства ПП „Союзавтоцентр” на орендованій земельній ділянці в м. Києві. Під час перевірки виявлено незаконне знесення зелених насаджень. Підприємству пред’явлено претензію на суму 19 тис 835 грн.
Першим заступником Головного державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища видано 2 дозволи на відновлення діяльності:
від 23.01.2009 № 2 ТОВ „НВФ „Екоцентр” (м. Кіровоград);
від 24.01.2009 № 3 ВАТ „Богуславський кар’єр”. 
За результатами раніше проведених перевірок пред’явлено претензії:
- ДП „Ямпільський агролісгосп” - на суму 39 тис 308 грн за знищення дерев на території лісового господарства;
- ЗАТ „Крафт Фудз Україна” - на суму 6 тис 117 грн за скид недостатньо очищених стічних вод в Київське водосховище. 
Планується перевірка додержання вимог природоохоронного законодавства ДП „Димирське лісове господарство”.
Триває: перевірка додержання вимог природоохоронного законодавства у галузі охорони навколишнього природного середовища Державним мисливським господарством „Кагарлицьке” при використанні об’єктів тваринного світу.

Аварійні забруднення навколишнього природного середовища:
17.01.2009 біля с. Кострино (Великоберезнянський район, Закарпатська область) внаслідок розгерметизації магістрального продуктопроводу ДП „ Прикарпаття Захід – Транс” стався виток дизпалива, що привело до забруднення земельних ресурсів. Державна екологічна інспекція в Закарпатській області інформує, що станом на 23 січня 2009 року ще тривають роботи по ліквідації наслідків аварії на продуктопроводі. Продовжується відбір водної емульсії із вловлювачів з подальшим вивозом на промплощадку лінійної виробничо-диспетчерської станції “Дубриничі”. Відкачано 85 м3 водної емульсії, очищено біля 200 метрів водовідвідного каналу. З метою попередження попадання забруднених талих вод в річку Уж збудовані додаткові уловлювачі для емульсії.
Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції здійснюється постійний контроль за якістю поверхневих вод р. Уж. Відбори та дослідження проб води на вміст нафтопродуктів здійснюються по 9 створах контролю. Станом на 12 годину 23.01.09р. відібрано 37 проб води, виконано 185 визначень забруднюючих речовин. За даними лабораторних досліджень у пробах води концентрація нафтопродуктів не перевищує граничнодопустиму. Матеріали перевірки по аварійній ситуації на продуктопроводі у с. Кострино Великоберезнянського району Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області направлено до Закарпатської міжрайонної природоохоронної прокуратури та Ужгородської транспортної прокуратури Закарпатської області.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання

Земельні ресурси:
Дніпропетровська область
За самовільне зайняття земельної ділянки під розміщення автостоянки нараховано збитків на суму 58 тис 667 гривень. Матеріали передано до УДСБЕЗ України в Дніпропетровській області.
За використання земельної ділянки не за цільовим призначенням на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення „Інгулецький степ” (Криворізький район) нараховано збитків на суму 76 тис 888 гривень. Матеріали передано до Криворізької міжрайонної природоохоронної прокуратури.

Рослинний світ:
Вінницька область 
За незаконну рубку зелених насаджень на території Кордилівської сільської ради Калиновського району, Кордилівській сільській раді пред’явлено претензію на суму 39 тис 885 гривень. Матеріали передано до РВ УМВС України у Вінницькій області.
Львівська область 
За самовільну рубку дерев на території Жовківського ДЛГП „Галсільліс” нараховано збитків на суму 42 тис 254 гривень. Матеріали передано до Львівської Міжрайонної природоохоронної прокуратури.
Хмельницька область 
За незаконну рубку дерев Кам’янець-Подільському військовому лісництву пред’явлено претензію на суму 39 тис 813 гривень.

Відходи:
Дніпропетровська область
За засмічення земельної ділянки на території прилеглої до звалища твердих побутових відходів ККП м. Новомосковська (Новомосковський район) нараховано збитків на суму 39 тис гривень. Матеріали передано до Новомосковської міжрайонної прокуратури.
Луганська область
За засмічення земельних ділянок (загальна площа 4105 кв м) в м. Роженьки нараховано збитків на суму 3 млн 550 тис гривень. Матеріали передано до прокуратури м. Роженьки.
Сумська область
За засмічення земель лісогосподарського призначення будівельними відходами на території Толмашівського лісництва ДП „Роменське ЛГ” нараховано збитків на суму 34 тис 257 гривень. Матеріали передано до прокуратури Сумської області.
Харківська область
За засмічення земель відходами на території м. Харків (Комсомольське шосе) нараховано збитків на суму 63 тис 752 гривень. Матеріали передано до Харківської міжрайонної природоохоронної прокуратури. 

Надра :
Хмельницька область 
За самовільне водокористування ДП „Хмельницьккурортресурси” нараховано збитків на суму 154 тис 565 гривень. Матеріали передано до господарського суду Хмельницької області.

Атмосферне повітря:
Хмельницька область
За викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарного джерела викиду без відповідного дозволу ВАТ „Модуль” (м. Кам’янець–Подільській) нараховано збитків на суму 46 тис 587 гривень.

Водні ресурси:
Державна Азово-Чорноморська екологічна інспекція 
За скид забруднених баластних вод судновласнику т/х „Neptune Voyager” пред’явлено претензію на суму 102 тис 194 гривень.
Просмотров: 1494 | Добавил: briketmal | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

 
Поиск
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz